onsdag 19 augusti 2009

Sommarens skörd...

Idag har jag och min kollega Hanna varit ute i skogen och plockat blåbär, har sagt hela sommaren att i år då ska jag plocka 10 liter,minst!
Det blev iallafall 2 liter som kommer bli ingrediens till en härlig
blåbärssockerkaka till kräftskivan på lördag.
Kommer att ta kort på den och lägga upp det supergoda receptet
i slutet av veckan ;)
Jag hade tänkt att så morötter i år men jag hann aldrig sätta några så jag får spara dom till nästa år.
Några som verkligen har saker att skörda är mina föräldrar.
Deras västhus är en oas av allt möjligt.
Jordgubbar som hänger,vindruvor som täcker halva taket,kiwi som slingrar sig på väggarna,gigantiska gurkor,onormalt stora rädisor,persikoträd som nästan växer ut ur taket m.m m.m m.m...ja listan kan göras lång.
Jag ställer gärna upp på att hjälpa till med vattningen, det är ju inte fel att bara kunna ta en varm mogen tomat och tugga på under
tiden man vattnar ;)
Bilderna nedanför talar väll för sig själv...Man kan säga att mina föräldrar bor så som jag drömmer om att bo, fast skillnaden är att deras hus inte är ett torp.
Vi har under hela våran uppväxt bott i samhället och nu när mamma & pappa bor på landet är det helt underbart att komma hem till dom...
...hem till landet ;)
Även om den dagen då vi kommer att köpa ett torp ute på landet är långt borta just nu så kan jag alltid åka hit och få den lantliga känslan.Kram på er!

2 kommentarer:

minjan sa...

Ja, deras växthus är ju helt ljuvligt. Jag själv skördar nu mina rödbetor till de rostade rotfrukterna som tillbehör till grillningen och underbar krispig sallad. Örtagården är överfull också. Dessa land skall ränsas idag....... Men man blir ju solbränd på ryggen i alla fall!
Vi åker till Falun och Myckelsjön i morgon, förhoppningsvis har de inga mygg och knott där heller....
Kram

Linda sa...

Din tid kommer, med både hus och växthus. Då kommer du knota över allt som måste fixas, som inte fanns i lägenheten. Var sak har ju onekligen sina fördelar...

Kram Syster Yster