torsdag 5 mars 2009

Idag har jag bakat Morotskaka, en av mina favoriter.
har provsmakat en del gånger-resultatet mycket gott!
Och man behöver ju faktiskt inte gått bagerilinjen ett år för att klara av att baka denna.

Saras Morotskaka

3 st morötter
250g sötmandel
3 msk potatismjöl
6 st ägg
2 dl socker
rivet skal från apelsin eller citron
1 tsk kanel

Glasyr
125 g philadelphiaost
50 g rumstempererat smör
2 1/2 dl florsocker

Skala och råriv morötterna fint. Mal ner mandeln med skal, blanda ner dom ihop med potatismjölet och morötterna i en skål.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda allt i sockret och äggen.
Häll smeten i välsmord och bröad form med avtagbart kant, ca 26 cm i diameter.
Grädda kakan på nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 50 min.
Låt kakan svalna och bre sen på glasyr och strö över kokos.

Ät & Njut! =)

Inga kommentarer: